Maca V

Vrouwen met overgangsverschijnselen gebruiken Maca V om de symptomen van pre-menopauze, menopauze en postmenopauze te bestrijden. Ook vrouwen die een onregelmatige menstruatiecyclus kennen, ervaren meer regelmaat wanneer ze Maca V gebruiken. Symptomen van de overgang zoals opvliegers, stemmingswisselingen, vaginale droogheid en een verminderde seksuele drang, worden effectief bestreden met Maca V.

Vrouwen in de pre-menopauze hebben over het algemeen Maca V nodig om de toegenomen PMS en andere symptomen van een onstabiel hormonaal systeem te verminderen. De dominantie van oestrogenen is een veel voorkomend probleem dat Maca V kan corrigeren. Het blijkt dat vrouwen die in de pre-menopauze fase al beginnen met het gebruiken van Maca V, de overgang makkelijker en met veel minder klachten beginnen.

Deze plant was al sinds 2000 v.C. voor de autochtone be­volking een waardevol voedingsmiddel en medicinaal gewas.

Ten tijde van de Inca’s (1200-1532), gold maca als een uitzonderlijke stimulans voor lichaam en geest. De voedingsrijkdom en medicinale waarde werden dermate hoog ingeschat dat de knol zelfs als betaalmiddel werd gebruikt.

Maca V 1

Een Maca – V capsule:

 • Laat je energieker voelen

 • Herstelt hormoon balans

 • Ondersteunt een goede gemoedstoestand

 • Verhoogt weerstand tegen stress

 • Verhoogt uithoudingsvermogen

 • Bestrijdt opvliegers, vaginale droogheid en stemmingswisselingen

 • Verhoogt je libido

Maca is er voor haar en hem

Ook voor mannen

Eindelijk een natuurlijk alternatief!

Na jaren onderzoek is een Belgische professor erin geslaagd een 100% natuurlijk alternatief te ontwikkelen voor de bekende blauwe pil, gebaseerd op hoogwaardige Peruaanse Maca en gecombineerd met mineralen die het stimulerende effect van Maca versterken en versnellen.

Niet alleen betere prestaties, ook veel meer zin in seks.

Maca V brengt op natuurlijke wijze uw libido op een hoger niveau, het resultaat is niet alleen een betere fysieke prestatie, u zult ook echt opgewonden raken. Daarnaast wordt ook uw spermaproductie verhoogd en heeft u geen of minder last meer van een voortijdige ejaculatie.

Herwaardering

Tot voor kort was Maca praktisch onbekend buiten de Peruviaanse An­des. Door de veeleisende teelt was het gewas lokaal sterk in onbruik geraakt. Dankzij het levenswerk van de Peruviaanse dr. Gloria Chacon verwierf Maca terug bekendheid en waardering. In 1990 identificeerde zij Maca en gaf er de botani­sche naam Lepidium peruvianum Ch. aan. In dit verband moet benadrukt worden dat Lepidium peruvianum Ch. niet dezelfde plant is als Lepidium meyenii Walpers, een plant waaraan veel wetenschappelijke lectuur en pu­bliciteit – ten onrechte – dezelfde effecten en eigenschappen toeschrijven als de echte Maca. Lepidium peruvianum Ch. wordt uitsluitend gekweekt in Peru, in de streken Junin en Pasco.

Voedingswaarde

Uitzonderlijke voedingswaarde

Door een teelt in compleet natuurlijke omstandigheden op een rijke, niet geïndustrialiseerde berggrond en dit op grote hoogte en onder maximale blootstelling aan zon, wind en temperatuurverschillen, slaat Maca heel veel voedingstoffen op.

Ze bevat een heel brede waaier van actieve biochemi­sche bestanddelen: mineralen, vitaminen, proteïnen, lipiden, antioxidanten, isothiocyanaten en macaïnes. In 1997 heeft dr. Chacon aangetoond dat Maca liefst 31 goed opneembare mineralen bevat, die essentieel zijn voor het menselijke organisme: kalium, calcium, zwavel en magnesium in aanzienlijke hoeveelheden, maar ook natrium, ijzer, silicium, bismut, man­gaan, zink, kobalt, koper, vanadium, molybdeen.

Qua vitamines dient het aanzienlijke gehalte worden aangestipt van bètacaroteen, vitamine C en de B-vitamines B1 (thiamine), B2 (riboflavine), B9 (foliumzuur) en B12 (coba-lamine). Als flavonoïden treffen we vooral anthocyanen en isoflavonen aan.

Ten slotte moeten we zeker wijzen op het gehalte glucosinolaten. Naast benzylisothiocyanaat zijn vooral de bijzondere macaïnes heel interessant.

Door de rijkdom aan anti-oxidanten worden aan Maca ook preventieve ei­genschappen toegeschreven, onder meer tegen dementie, de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson.

Adaptogene werking

Brede adaptogene werking

Door de uitzonderlijke voedingswaarde mag men maca zeker rekenen tot de “adaptogene” planten, die het aanpassingsvermogen in ongunstige omstandigheden verbeteren en het fysieke en geestelijke prestatievermo­gen verhogen.

Maca wordt om die reden ook wel “Peruviaanse ginseng” genoemd. Maca fungeert als een katalysator, die essentiële biochemische reacties bevordert en versnelt in onze lichaamscellen, wat de lichaams­functies en vitaliteit ten goede komt.

Deze tonifiërende werking uit zich ook ter hoogte van het zenuwstelsel. Door deze brede revitaliserende en versterkende werking is de macawortel dan ook inzetbaar bij:

 • vermoeidheid en energiegebrek
 • herstel na ziekte
 • verminderd geestelijk en lichamelijk prestatievermogen
 • verminderde uithouding
 • de gevolgen van stress en verminderde stressbestendigheid
 • verminderde immuniteit
 • verminderd geheugen en concentratievermogen
 • vroegtijdige ouderdomsverschijnselen