Enduraxil Sport Collagenator

Collageen, het cement dat alles bij elkaar houdt

Collageen is de belangrijkste bouwsteen van het lichaam en beslaat ongeveer 30% van de eiwitten in ons lichaam. Collageen is het belangrijkste structurele eiwit dat voor de samenhang, elasticiteit en regeneratie van alle bindweefsels, met inbegrip van de huid, kraakbeen en botten zorgt. In essentie is het de “lijm” die alles bij elkaar houdt. Het versterkt de structuur van verschillende lichaamsdelen en de integriteit van onze huid.

Met het ouder worden, verminderd de natuurlijke aanmaak van collageen door het lichaam, en de eerste tekenen van veroudering beginnen optreden. Rondom ons 30ste levensjaar, en versnellend vanaf ons 40ste levensjaar, krijgt het verlies van collageen invloed op alle bindweefsels, zoals de huid, gewrichten en botten.

Verschillende soorten collageen vinden wij in verschillende delen van het lichaam. Collageen is niet alleen aanwezig in onze botten, gewrichten, pezen, ligamenten en huid, maar ook in de gladde spieren, bloedvaten, en andere organen. Collageen is ook een belangrijk onderdeel van ons haar en nagels.

Het meeste collageen in ons lichaam bestaat uit type 1 collageen.

Enduraxil Sport Collagenator ® peptiden zijn zogenaamde type 1 collageen peptiden. Dit betekent dat ze identiek zijn aan collageen in botten en menselijke huid.
Enduraxil Sport Collagenator ® is een hoogzuivere, natuurlijk bioactief product, dat meer dan 97% aan eiwitten bevat. (op basis van droog gewicht)

Verschillende cellen in onze lichaamsweefsels zijn verantwoordelijk voor de productie van collageen.

De cellen gebruiken specifieke aminozuren en peptiden als bouwstenen om de lange collageen helixstructuren te produceren, die vervolgens georganiseerd worden in de sterke vezels die in de structurele weefselondersteuning voorzien.

Enduraxil Sport Collagenator ® bevat 18 aminozuren, de bouwstenen van onze weefsels en het hoofdbestanddeel van eiwitten. Glycine, proline en hydroxyproline vertegenwoordigen ongeveer 50% van het totale gehalte aan Collagenator’s aminozuur. De glycine en proline concentratie van Enduraxil Sport Collagenator ® is 10 tot 20 keer hoger dan in andere eiwitten. Als gevolg hiervan, biedt Enduraxil Sport Collagenator ® Nutri-functionele eigenschappen die niet kunnen worden gevonden in andere eiwitbronnen.

De peptiden zijn geoptimaliseerd voor hoge biologische beschikbaarheid en activiteit, en hun gehydrolyseerde vorm maakt ze licht verteerbaar door de mens. Enduraxil Sport Collagenator ® is een biologisch actief product dat speciaal is ontwikkeld om meerdere gezondheidsvoordelen en functionele eigenschappen te leveren. Het is een natuurlijk, niet-allergeen voedingssupplement met een heerlijke smaak en geur, en kan gemakkelijk worden gemengd en opgelost  in voedingsmiddelen en dranken.

De peptiden leveren meerdere gezondheidsvoordelen op en tonen unieke bioactieve eigenschappen in lichaamsweefsels.

sport-uithouding