Bodysil

De werking van Bodysil

Ondanks een evenwichtige en gezonde voeding ontstaat bij ieder mens een tekort aan bepaalde mineralen naarmate men ouder wordt. Dit komt omdat er niet meer voldoende van deze elementen in onze bodem en drinkwater voorkomen. Hierdoor bevatten groenten, fruit, vlees en zuivelproducten tegenwoordig te weinig van deze belangrijke stoffen. Mits dit tekort wordt gecompenseerd kan dit leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.

De gepatenteerde Bodysil formule bestaat uit 7 zeer belangrijke, sterk geconcentreerde en 100% opneembare, biologische mineralen. Bodysil heeft door de uitgebalanceerde samenstelling een positief effect op het gehele lichaam. Zo maakt het o.a. het beendergestel, de bloedvaten en de spieren weer gezond. De nagels worden sterker en het haar wordt dikker. Daarnaast draagt het bij aan het behoud van soepele gewrichten en sterke botten. Ook beïnvloedt Bodysil de kwaliteit en elasticiteit van de huid door de stimulatie van de aanmaak van collageen.

Bodysil bevordert:

 • Soepele gewrichten
 • Sterke botten
 • Krachtige spieren
 • Een mooie elastische huid
 • Sterke nagels
 • Stevig haar
 • Een verhoogde weerstand
 • Stressbestendigheid
 • Het vertragen van ouderdomsverschijnselen

 

Bodysil met silicium

Tot je 40ste levensjaar zorgt je lichaam voor jou. Na je 40ste wordt het een kwestie van slim samenwerken.

Het unieke mineralencomplex van Bodysil heeft een herstellende werking en versterkt het afweersysteem. Het vermindert beduidend de vatbaarheid voor veel voorkomende ziekten.

Bodysil 1

Bodysil is samengesteld uit 7 essentiële mineralen

Silicium

Silicium is te vinden in bindweefsel, haar en nagels. Deze stof komt tegenwoordig niet veel meer voor in de voeding.

Enkele symptomen bij een gebrek aan silicium zijn zwakke broze nagels, droog dor haar en rimpels.

Rimpels kunnen ontstaan door een verminderde productie van bindweefsel dat de huid van binnenuit ondersteunt.

Bronnen van silicium zijn onder andere: volkoren granen, groente, voedingsvezels, citrusvruchten en hard drinkwater.

Selenium

Een groot aantal mensen heeft een chronisch tekort aan selenium. Selenium komt voor in het enzym glutathionperoxidase, dit enzym heeft een sterke antioxidante werking. Verder helpt selenium bij het regelen van de bloeddruk. Het verhoogt de weerstand en helpt bij de afvoer van giftige metalen uit het lichaam. Selenium speelt een rol bij het vormen van het coënzym Q 10 dat betrokken is bij het omzetten van voedsel in energie.

Selenium breekt opgehoopte kwik af. Kwik kan zich opstapelen op honderden plaatsen in ons lichaam in het bloed, de nieren, de lever, de hersenen en de beenderen. Kwik is giftig en heeft een zeer negatieve invloed op onze gezondheid.

Bronnen van selenium zijn onder andere: volkorenbrood, knoflook, noten, zemelen, groenten, orgaanvlees, melk en vis.

Magnesium

Magnesium wordt ook wel het antistress mineraal genoemd. Dit mineraal is een belangrijke voedingsstof voor de hersenen. Het verhoogt de weerstand tegen stress, depressies, spanningen en gaat geestelijke vermoeidheid tegen. Magnesium versterkt bovendien het geheugen en het concentratievermogen. Verder is magnesium betrokken bij het vrijmaken van energie uit de voeding en het goed functioneren van het zenuwstelsel en de spieren. 

Tenslotte is dit mineraal betrokken bij het vormen van sterke botten en tanden en is het werkzaam als co-factor van vitamine B en C.

Bronnen van magnesium zijn: groene bladgroente, noten, zilvervliesrijst, sojabonen, volkorenproducten, peulvruchten en vis.

Calcium

Calcium is het mineraal dat in de grootste hoeveelheid (circa 1,5 kg) in het lichaam terug te vinden is. Van de totale hoeveelheid is 99% aanwezig in de botten en de tanden. Calcium is een van de belangrijkste bouwstoffen van het skelet. Het resterende deel bevindt zich in de organen, het bloed en de spieren.

Calcium wordt in de spiercellen opgeslagen in bepaalde celorganen. Als er een zenuwimpuls van de hersenen naar een spier wordt gestuurd, komen daardoor de calciumionen vrij. Hierdoor spant de spier zich aan. Het mineraal is onmisbaar voor een goede hartfunctie en het speelt een rol bij de overdracht van de zenuwimpuls.

Calcium heeft een regulerende werking op de bloeddruk en het is betrokken bij bloedstollingsprocessen. 

Calcium is een belangrijk element voor de celgroei. Het speelt een rol in het proces van de celdeling en – differentiatie en het is nodig voor het vernieuwen van cellen en weefsels. Met voldoende calcium vinden deze processen optimaal plaats.

Voedingsstoffen met veel calcium zijn: groene groenten, kaas, melk, zuivelproducten, vis, noten en hard kraanwater.

Zink

Zink speelt een rol in honderden biologische processen in het lichaam. Het is betrokken bij de synthese van DNA, RNA en hormonen (testosteron). Het mineraal is betrokken de functie van de vitamine A en bij het metabolisme van koolhydraten, alcohol en vetzuren. Zink beschermt tegen vrije radicalen.

Zink is van belang voor het immuunsysteem. Symptomen van een te laag zinkniveau zijn: verminderde weerstand, haaruitval, vermoeidheid, witte plekken op de nagels, prikkelbaarheid, huidproblemen en een gebrekkige eetlust.

Belangrijke bronnen van zink zijn onder andere: oesters, vis, (orgaan)vlees, groente, paddenstoelen, volkoren producten, melk, eierdooier en gist.

zink in voeding

Boor of Borium

Vrij veel onderzoeksresultaten wijzen erop dat borium moet worden toegevoegd aan de lijst van essentiële mineralen. Borium helpt natuurlijk om de calciumspiegel op peil te houden. Het vermindert de hoeveelheid calcium en magnesium die via de urine verloren gaat. De stof zorgt dus voor het behoud van sterke botten en soepele gewrichten. Borium wordt dan ook van toegevoegd aan calciumsupplementen ter preventie van botontkalking (osteoporose).

Daarnaast zou borium gewrichtsslijtage (artrose) en gewrichtsontsteking (artritis) helpen voorkomen. Borium lijkt invloed te hebben op de energiestofwisseling, de stofwisseling van vitamine D en enkele mineralen. De stofwisseling is het geheel van processen waarbij een voedingsstof wordt omgezet in een andere stof.

Verder lijkt borium bij te dragen aan de hersenfunctie, de hormoonregulatie en het immuunsysteem. Een boriumtekort veroorzaakt calciumverlies en verlies van mineralen in de botten. 

Enkele symptomen:

 • breekbare botten
 • weinig calcium in het bloed
 • veel calcium en magnesium in de urine

Daarnaast zou een boriumtekort groeiachterstand, stress en overgangsklachten veroorzaken. Bovendien zou het een vitamine B tekort versterken.

Mangaan

Mangaan is nodig voor de vorming van botweefsel. Verder is het spoorelement onderdeel van een aantal enzymen in het lichaam die van belang zijn bij de energiestofwisseling. Er wordt van mangaan gezegd dat het de lichaamscellen beschermd tegen oxidatieve stress.

Geen bijwerkingen Bodysil

Van Bodysil zijn geen bijwerkingen bekend. Bodysil is, bij gebruik volgens voorschrift een veilig supplement. er zijn geen wisselwerkingen met andere stoffen bekend. Sommige vrouwen kunnen door een dagelijkse dosis van meer dan 4 druppels maag- en darmklachten krijgen, in dat geval dient u de dosering te verlagen. Wij raden af Bodysil te gebruiken tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.

In een enkel geval kan in het begin van het innemen van de druppels een onschuldige en kortdurende verergering van de klachten voorkomen. Dit geeft aan dat u intensief op Bodysil reageert. Indien deze verergering hinderlijk is, dient u de geadviseerde dosis te verlagen. Mocht u een bijwerking menen te constateren, dan verzoeken wij u deze te melden. Gebruik Bodysil niet op open wonden of geslachtsorganen en voorkom oogcontact!